Köp boken

Hjärt- & Hjärnräddning

Konsten att främja god hälsa och förebygga ohälsa

De flesta vet vad de ska göra vid en fysisk skada, men vad gör du för att hjälpa någon som inte mår bra, när det inte syns? Det får du lära dig i den här boken.

Genom den här boken – och som utbildare i företaget YourMinds – berättar Charlotte om hur vi på ett medmänskligt plan kan bemöta, stötta och hjälpa människor som lider av psykisk ohälsa. Detta utan att själva dras med i det som den drabbade upplever och agerar utifrån.

Köp boken

Vill du köpa fler än 1 exemplar av boken? 

Om du vill köpa in flera exemplar av HHR Boken till ert företag eller organisation be om en offert!

Maila till [email protected]

Charlotte Kaupang 

Charlotte Kaupang är huvudinstruktör i Hjärt- och hjärnräddning och instruktör i MHFA – Mental Health First Aid, på svenska översatt till Första hjälpen vid psykisk ohälsa som drivs av Karolinska Institutet och Nationellt centrum för suicideforskning och Prevention.

Charlotte ser det som sin mission att höja kompetensen inom ämnet med fokus på företagen i Sverige. Hon har som mål att normalisera ett tillstånd som majoriteten människor upplever en eller flera gånger under sitt liv, när den psykiska belastningen blir för stor. Charlotte lär oss att förstå, att se och att konstruktivt bemöta medmänniskor som vi misstänker mår så pass dåligt att det hindrar individen från att leva ett fungerande liv. 

Köp boken på Adlibris - kommer också som e-bok snart! 

Köp boken

Citat från Charlotte ur dialoger i boken

"Psykiska besvär är en term som beskriver mindre allvarliga tillstånd som oro och nedstämdhet och behöver inte innebära att man får en psykiatrisk diagnos. Oro, nedstämdhet och även andra former av lättare psykiska besvär - är ofta en normal reaktion på en påfrestande livssituation".

"De som ägnar sig åt personlig utveckling målar sällan upp en bild av en enkel och spikrak väg. Det är svårt att definiera ett slutmål, eftersom vi är i ständig utveckling så länge vi lever.

"Det är helt normalt att situationer som hör livet till känns och påverkar oss. Detta är en viktig sak att komma ihåg, när vi pratar om vad psykisk ohälsa är. Vi kan inte medicinera bort grundkänslor som rädsla, ilska, avsky och nedstämdhet.

Läsarrecensioner

"Charlotte Kaupang beskriver på ett tydligt och medryckande sätt hur vi kan bemöta och våga finnas tillhands enligt konceptet för HHR som jag tror kan hjälpa många att våga ta steget att agera på samma sätt som HLR konceptet fått svenska folket att våga ingripa vid hjärtstopp. Kanske ser vi HHR som en årlig utbildning på framtidens arbetsplatser. En kärnfull och underhållande bok fylld av praktiska tips för alla deltagare i dagens samhälle."

- Rickard Ånell, Global Medical Advisor Saab

Det är ett oerhört viktigt ämne i en välskriven bok. Inga medicinska termer som försvårar, inga krusiduller utan hands on.

- Johanna Gunér, Leg. Fysioterapeut och Ergonom

"Efter att ha läst Charlottes bok har jag fått insikt om de osynliga svårigheter som så många människor i vårt samhälle kämpar med dagligen. Jag känner stor ödmjukhet inför problematiken och ser den pedagogiska boken som Charlotte har skrivit som ett hjälpmedel för att själv på ett bättre sätt kunna möta mina medmänniskor."

- Kjell GeHammar, delägare i SwedenGym

"Boken skildrar hur många som direkt och indirekt blir meddrabbade och medberoende vid en människas psykiska ohälsa och visar på ett konkret förhållningssätt som vi som arbetsgivare, arbetskamrater eller helt enkelt medmänniskor kan använda då vi ser att någon i vår närhet inte mår bra."

- Johan Bernander, regissör och dramatiker

"Äntligen har vi fått en bok att läsa, som tydligt beskriver vad psykisk ohälsa är och som gör att vi blir mindre rädda att möta människor som lider inombords av sina tankar och känslor. Förhoppningsvis vågar vi lyssna på svaret och se signaler nästa gång vi frågar vår granne, kollega, kassör "hur mår du?" Medmänsklighet behöver också tränas!"

- Kajsa Pernbert, Beteendevetare

Köp boken
YourMinds

Om oss 

 

Följ oss 

Facebook

Mer info

Villkor

 

Kontakt

NC Calmarsund AB

559184-8238

Bredbandet 1, 392 30 Kalmar